Menu
EUR

BBQ pellets | Pellet barbecue

4 Producten
Toon:
Monolith Rookpellets Walnoot - Monolith
Monolith
Rookpellets Walnoot - Monolith
Rookpellets zijn gemaakt van samengeperste rookmot en roken daardoor 3x langer d...
€9,90 €8,18
Monolith Rookpellets Appel - Monolith
Monolith
Rookpellets Appel - Monolith
Rookpellets zijn gemaakt van samengeperste rookmot en roken daardoor 3x langer d...
€9,90 €8,18
Monolith Rookpellets Kers -Monolith
Monolith
Rookpellets Kers -Monolith
Rookpellets zijn gemaakt van samengeperste rookmot en roken daardoor 3x langer d...
€9,90 €8,18
Monolith Rookpellets Beuk - Monolith
Monolith
Rookpellets Beuk - Monolith
Rookpellets zijn gemaakt van samengeperste rookmot en roken daardoor 3x langer d...
€9,90 €8,18
Toon 1 - 4 van 4
BBQ pellets | Pellet barbecue

Steeds meer mensen kiezen ervoor om een barbecue te kopen welke werkt op BBQ pellets. Het kopen van een pellet barbecue brengt in de praktijk in ieder geval een reeks interessante voordelen met zich mee. In eerste instantie zult u tot de conclusie komen dat er op die manier kan worden bespaard op de gebruik- of verbruik kosten van de barbecue. Dat is echter niet alles. Daarnaast zorgen de BBQ pellets er in de praktijk ook automatisch voor dat u kunt rekenen op die felbegeerde rooksmaak. Spreekt dit u ook wel aan? Gaat u een barbecue op pellets aanschaffen of heeft u dat al gedaan? In beide gevallen kunt u hier bij Tuinhuis & Veranda pelletszakken kopen.

Hoe werkt een pellet barbecue?

Wanneer u een pellet barbecue aankoopt zult u doorgaans in de praktijk kunnen vaststellen dat er aan de zijkant een bak is terug te vinden. Hier kunnen de BBQ pellets in worden gestopt. Voor deze bak geldt dat ernaar wordt verwezen als zijnde een zogenaamde hopper. Hier is een elektronische regeling ingebouwd welke verantwoordelijk is voor het aansturen van een zogenaamd wormwiel. Op deze manier kunnen de pellets naar de verbrandingskamer worden gebracht. Op het ogenblik dat de barbecue wordt opgestart brandt er een gloeispiraal in de verbrandingskamer waardoor de pellets komen te ontbranden. De aanwezige ventilator is verantwoordelijk voor het brandend houden van het vuur. Wanneer de pellet barbecue wordt uitgeschakeld zorgt de aanwezige ventilator er ook voor dat het vuur niet meer door het wormwiel kruipt naar de pellets in de hopper.

Altijd een optimale controle over de temperatuur

Eén van de belangrijkste zaken waar u op zult willen kunnen rekenen tijdens het barbecueën is de beschikking hebben over een optimale controle tijdens het bereiden van uw maaltijden. Dat lijkt voor de hand liggend, maar dat is het in de praktijk lang niet altijd. Wanneer u gebruik maakt van BBQ pellets zult u tot de conclusie komen dat uw barbecue vrij snel op temperatuur zal komen. Het bepalen van de gewenste temperatuur kan, afhankelijk van het toestel, op twee verschillende manieren gebeuren. Dit kan zowel manueel als elektrisch. Het is in de praktijk eenvoudig mogelijk om in te stellen welke temperatuur u precies wenst waarna de barbecue zelf gaat bepalen hoeveel pellets er precies verbrand dienen te worden. Eenvoudiger en gebruiksvriendelijker kan haast niet.

Hoe worden BBQ pellets precies gebruikt?

Wanneer u nog niet zo bekend bent met het principe van pellets is het natuurlijk van belang om precies te weten wat zo'n BBQ pellets nu eigenlijk zijn. Het betreft hier eigenlijk kleine staafjes welke zijn gemaakt van samengeperst zaagsel. Het is mogelijk om deze te kopen in verschillende afmetingen, maar ook in diverse houtsoorten. Vooral deze laatste is ontzettend belangrijk. Het type hout waar uw BBQ pellets uit zijn vervaardigd zal namelijk in de praktijk altijd een bepaalde impact hebben op de smaak die u zult ervaren. Voor hout afkomstig van fruitbomen geldt bijvoorbeeld dat deze worden gekenmerkt door speciale aroma's. Dit kan bijzonder leuk zijn om mee te experimenteren tijdens het barbecueën.

Bij het kopen van BBQ pellets wordt het wel altijd sterk aangeraden om te kiezen voor het gebruik van puur hout. Er zijn op de markt ook pellets terug te vinden voor kachels, maar deze beschikken over een aanzienlijk slechtere kwaliteit. Bovendien is het ook mogelijk dat deze chemische producten bevatten. Het wordt dan ook in principe niet aangeraden om daar gebruik van te maken. Houdt er bovendien ook rekening mee dat uw pellets altijd droog gehouden dienen te worden. Ze nemen immers erg snel vocht op en wanneer dat gebeurt in de hopper is het mogelijk dat dit uw barbecue kan beschadigen. Wees hier dus altijd waakzaam voor.

Keuze uit verschillende mogelijkheden

Bij het kopen van BBQ pellets kiest u dus bij voorkeur altijd voor speciale pellets die zijn gemaakt voor de barbecue. Indien u ervoor kiest om pellets aan te schaffen uit ons aanbod hier bij Tuinhuis & Veranda is dat alvast altijd het geval. Zo bent u altijd verzekerd van de best mogelijke brandkwaliteit en smaak. Verdiep u zeker even in de verschillende soorten pellets die in ons aanbod aanwezig zijn.

Koop uw BBQ pellets vandaag nog hier bij Tuinhuis & Veranda

Steeds meer mensen kiezen voor de aanschaf van een pellet barbecue. Dit uiteraard vooral als gevolg van de vele interessante voordelen die eraan verbonden zijn. Wanneer ook u gebruik wenst te maken van een dergelijke barbecue zult u uiteraard bepaalde BBQ pellets dienen aan te schaffen. Voor deze pellets geldt dat deze hier bij Tuinhuis & Veranda verkrijgbaar zijn in verschillende uitvoeringen en hoeveelheden. Zo kunt u bij ons dozen kopen van 1 kilogram, maar behoren ook zakken van 9 kilogram tot de mogelijkheden. In ieder geval, indien u BBQ pellets wenst aan te schaffen bent u daarvoor hier bij Tuinhuis & Veranda duidelijk aan het juiste adres.

Merken
Prijs
Min Max
Sluiten
Kies uw taal
Kies uw valuta

Mijn account

Wachtwoord vergeten?

Recent toegevoegd

0
Vergelijk
Start vergelijking

Dit artikel is toegevoegd aan uw winkel wagen!
Wij slaan cookies op om onze website te verbeteren. Is dat akkoord? Ja Nee Meer over cookies »